måndag 30 maj 2011

UNICEF-skola

Lagstads skola har för läsåren 2011-13 valts till UNICEF-skola. 

Vill du veta mera? Läs här: UNICEF-skola & UNICEF-skolans rättigheter och skyldigheter på finska UNICEF:s hemsida samt en notis i Länsiväylä.


Niornas konstutställning

Konstutställningens tema var självporträtt. Vi gick på vår verkstadsdag och tittade på niornas konstutställning i skolans mediatek. Utställningen innehöll väldigt mycket olika och personliga konsteverk. Alla konstverk var väldigt fina och man såg att alla hade satt ner mycket tid på dem.
Utställningen pågår till 1.6!

Klicka läs mera för att se bilder!

onsdag 25 maj 2011

verkstadsdag del III

I Lagstads skola har vi s.k. verkstadsdag en gång per period, vilket innebär att eleverna får delta i verkstäder tre gånger per läsår. Under dessa "dagar" eller egentligen 1,5 timmars pass arbetar vi i blandade grupper sammanställda av elever i åk 1-10. Klicka LÄS MERA för att läsa två elevgruppers redogörelse om vad som försigick i skolan idag.

VERKSTADSDAG I LAGSTAD

Idag har skoleleverna hållit på med olika sorters grupparbeten, t.ex att rita bilder på Afrika, göra kollage med tidningsurklipp eller lära sig kampsport. I största delen av klassrummen höll man på med pappersarbete av olika slag. Man hanterade mest ämnet vänskap och respekt (liksom hela skolåret haft som tema) med att göra presentationer om andra i gruppen och med att göra planscher om ämnet. Vissa har även spelat fotboll och övat på kordinations-/sammarbetsövningar. I hussasalen bakade man bröd från olika länder och i bildkonstsalen skrev man om Lagstads viktigaste händelser detta år.

Verkstadsdagen 25.5.2011





Niornas bilder var fina. Vi tog bilder på hus och flaskor och sen var vi och titta  på karate.Sen var vi och titta på nya gymppasalen. Anita (högklassernas religionslärare) tog bild av oss när vi sprang. Vi tog bild av shorts som man hade sytt i textilsalen och  vi tog bild av ett sytt hjärta. Vi fotograferade en elevs groda och en  annans krokodil.

stafettkarneval

Skolan deltog enligt tradition i Stafettkarnevalen den 20.-21.5.2011. Klicka läs mera för en rapport om händelserna under fredagen och lördagen.

tisdag 10 maj 2011

grattis

Lagstad gratulerar Jenny Langenskiöld för framgång i SFV:s Arvid Mörne-tävling.

måndag 2 maj 2011

en Astra nova


WOW! VILKEN ADRENALINKICK! Att stå där uppe på scenen och se ett hundratals ansikten stirra på en och tänka ”Vad skall de nu hitta på?” var en ordentlig adrenalinkick. Jag uppträdde med ett par kompisar och fast man var fler på scenen var det ändå nervöst. Det kändes som om tusentals fjärilar fladdrade i min mage och jag var rädd att jag skulle glömma texten när jag stod på scenen.