torsdag 29 januari 2015

Vi läser!


Hej! Vi läser 15 minuter varje dag för att vi har läsperiod, det är roligt. Vi har också fått en läshörna där vi turas om att vara. Vår läsperiod pågår i 2 veckor. Vi kan läsa på dator, iPad och i böcker.

Hälsningar Alexander, Linus och Martina

onsdag 28 januari 2015

Lerskålar och spelplattor

Hej alla! 

Förra veckan arbetade vi med lera. Man måste pressa mycket för att få ut luften, annars kan den spricka i ugnen. Vi gjorde skålar och spelplattor.


Hälsningar Christian, Robert och Joa

Skrinning

Vi var och skrinnade med 2a på gymnastiktimmen.
Vi lekte vem är rädd för Iskugnen och lärde oss att bromsa.
Isen var bra men vi var helt för många och det var för lätt.

Hälsningar Oliver L, Oliver S. och Emil


måndag 26 januari 2015

"Amirs alfabet"


Hej,

jag har just läst "Amirs alfabet" och jag vill berätta om den. Amir har ett eget alfabet som han ritar. Amir försvann en dag och skrev ett brev med sitt eget alfabet och hans föräldrar förstod inte det.

Hälsningar Julius

E-skolan

Hej alla!

Den här veckan har klass 2b bloggvecka.

Idag har vi börjat med E-skolan. Ipaddarna var jättelångsamma. Men vi kunde ändå läsa. Det är roligt att läsa. Den boken som jag (Sofia) läser är "Amirs alfabet", den boken tycker jag att är den bästa boken.

Hälsningar Sofia, Mathilda och Julianna

fredag 23 januari 2015

Snart blir det veckoslut

Idag har det varit roligt ute. Nu blir det veckoslut och får man spela på Playstation 3. Snart kanske vi kan gå och skrinna med klassen. När det finns snö kan man åka slalom.

Hälsningar från Erik H och Sebbe

torsdag 22 januari 2015

Dagens blogg

Skolan är rolig. Vi tycker om gården och matte. Vi har gjort räkneramar. Vi använde pärlor och lim och grillpinnar och megaglasspinnar. De blev fina.

Hälsningar från Axel och Erik N

onsdag 21 januari 2015

Teater i skolan

Vi såg teater i lilla jumppasalen. Det var bara en skådespelare. Han spelade mamma, pappa, fafa, farmor, lillasyster Cornelia och storebror Robin. Teatern handlade om att pappa flyttade bort. Teatern var bra.

Hälsningar från Rami, Oskar och Emil

tisdag 20 januari 2015

Spel

Idag har vi haft roligt. Vi har gjort spelplaner. Vi har jobbat i par och samarbetat bra. Spelen ska handla om årstider och månader.

Hälsningar från Seelia, Nella och Nea

måndag 19 januari 2015

Vi är klass 1A

I klass 1A finns 13 elever. Vi är busiga och roliga. Dessutom är vi skrämlingar för vi älskar att skrämmas :)
Vi tycker att vår skola är den bästa. Här får vi många nya kompisar. Vi tycker om att röra på oss. Det gör vi på rasterna. Vissa gör det väldigt gärna inne också, speciellt då vi har pausjumppan Röris.

Hälsningar från Ida, Alva och Vilma